[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css=”.vc_custom_1559294642435{padding-top: 5% !important;padding-right: 10% !important;padding-bottom: 10% !important;padding-left: 10% !important;background-color: #f7ede2 !important;}” z_index=”” background_color=”#ffb990″][vc_column css_animation=”fadeInUp” css=”.vc_custom_1559319703321{background-color: #f7ede2 !important;}”][vc_empty_space height=”50px”][vc_empty_space height=”50px”][vc_column_text]

Maria Cohen Nycander copywriter Jönköping5 frågor

 

Hej Maria! Du var resesäljare innan du blev copywriter, har du sålt något mer än jorden-runt-resor?
Jag har sålt alltifrån surfingbrädor, till Levi’s 501:or, handväskor, damkläder och croissanter. På olika språk och på olika platser i världen.


Vad gör dig till en bra copywriter?
Jag är bra på att se saker ur olika perspektiv. Att hoppa in och ur mottagarens huvud – tänka mig in i hur hen tänker och känner. Vill tro att det är min erfarenhet från världen och människorna i den som har gett mig den förmågan. Med åren så har jag kommit att älska det skrivande hantverket och också blivit väldigt bra på det.

 

Hur kom det sig att du började utbilda?
Jag fick frågan och tackade ja. Just där och då var det den läskigaste frågan som jag någonsin hade tackat ja till. Men jag började snabbt att tycka om min nya roll och mitt nya uppdrag väldigt mycket. Att följa studenternas utveckling innebär konstant utveckling även för mig.

 

Var bor du?
Strax utanför Jönköping tillsammans med min man Andreas och våra barn Ava och Seth. I vår trädgård växer magnolia, hortensia, vindruvor, äpplen och plommon. Vi har ett stort valnötsträd och en egen (om än liten) vitsippebacke. Ja det är härligt och ibland lite mycket trädgård att ta hand om. Vindruvorna blir därför gärna fågelmat på vintern.

 

Vad gör du när du inte är en copywriter eller utbildar?
Sjunger i bilen tillsammans med min dotter Ava, gärna till Ted Gärdestads ”För kärlekens skull.” Lyssnar på indiepop/rock. Äter ofta mat tillsammans med våra vänner och vår familj, medans livets samtal pågår runt bordet. Springer i skogen och lyfter tungt på fredagar. Reser. Brukar säga att jag har fötterna på jorden och huvudet i världen.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css=”.vc_custom_1559238223567{padding-right: 10% !important;padding-left: 10% !important;background-color: #ffffff !important;}” z_index=””][vc_column css_animation=”fadeInUp”][vc_empty_space height=”50px”][qode_elements_holder number_of_columns=”two_columns” switch_to_one_column=”1000″ alignment_one_column=”left”][qode_elements_holder_item advanced_animations=”no”][vc_column_text]

Det här hjälper jag dig med

 

Digitala texter

 

SEO-texter, mikrocopy (UX-writing), produkttexter och innehåll till nyhetsbrev och webbplatser är exempel på texter som jag kan skriva åt dig. Behöver du texterna på svenska och engelska? Inga problem, jag skriver på båda språken.

 

Storytelling

 

Jag formulerar och förmedlar storyn som bygger varumärket. Självklart hjälper jag dig även att arbeta fram den.

 

Kurs i kreativt skrivande och kommunikation

 

Jag sätter ihop en kurs som är helt anpassad utefter vad gruppen vill och behöver lära sig. På så sätt kan vi fokusera på rätt utmaningar och gruppen får ut så mycket som möjligt. Jag utbildar både studenter och företag i kreativt skrivande och kommunikation.

 

Det här får du alltid av mig

 

Du får flexibilitet

 

Du kan anlita mig både för korta eller långa, löpande projekt. Betala på löpande timarvode eller ett fast pris för hela projektet. Vi hittar ett upplägg som fungerar bra för oss båda.

 

Du får kvalitet

 

Jag vet hur förutsättningar skapas för ett bra samarbete. Jag vet också vad som krävs för att en text ska bli genomarbetad och genomtänkt. För det har jag en egen arbetsmetod som jag har arbetat fram under många år.

 

Du får så mycket eller lite hjälp som du behöver

 

Om du behöver mer än text eller kraften av flera har jag ett stort nätverk till hjälp. I det finns exempelvis fotografer, programmerare, digitala marknadsförare, grafiska formgivare och fler copywriters. Tillsammans erbjuder vi en helhet.

[/vc_column_text][/qode_elements_holder_item][qode_elements_holder_item advanced_animations=”no” item_padding_1280_1440=”0px 0px 0px 100px” item_padding_1024_1280=”0px 0px 0px 100px” item_padding_768_1024=”100px 0px 0px 0px” item_padding_600_768=”100px 0px 0px 0px” item_padding_480_600=”100px 0px 0px 0px” item_padding_480=”100px 0px 0px 0px”][vc_column_text el_class=”right-column”]

Utbildning och erfarenhet

 

Sensus

Diplomerad kommunikatör

 

Sensus

Diplomerad marknadsekonom

 

Berghs School of Communication

Content Marketing

 

Sörängens folkhögskola

Kreativt och redaktionellt skrivande

 

Linnéuniversitetet

Affärsengelska

 

ERFARENHET

Sju år som copywriter. Fyra år som utbildare och föreläsare. Och 15 år inom försäljning och service. Hela mitt CV hittar du på LinkedIn.[/vc_column_text][/qode_elements_holder_item][/qode_elements_holder][vc_empty_space height=”100px”][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column css_animation=”none” css=”.vc_custom_1559319756970{padding-right: 10% !important;padding-left: 10% !important;background-color: #f7ede2 !important;}”][vc_empty_space height=”50″][vc_column_text][/vc_column_text][vc_empty_space height=”50″][vc_column_text]

“Maria undervisar inom framför allt copywriting, vilket hon gör väldigt bra. Hon är dessutom lätt att samarbeta med och omtyckt både av oss som jobbar med henne och av våra studerande. I utvärderingar trycker de ofta på hur fantastiskt duktig hon är på att ge bra och konstruktiv feedback, vilket även har påverkat oss andra som undervisar att bli vassare på det. Maria initierar i sin undervisning även ämnen som inte alltid ligger helt inom ramen för just copywriting, men som kan berika och diversifiera vår syn på området vi är aktiva inom. Det kan handla om rent kreativa övningar, säljfrågor, livsfrågor, etiska dilemman mm. Just förmågan att ställa nya frågor, att vilja vidga vyerna – sina egna, våra och de studerandes, att vara lyhörd är viktiga egenskaper som jag tror att alla kan dra nytta av och lära sig något av.”

 

– Leif Stålhammar, linjeledare på Grafisk design och kommunikation, Södra Vätterbygdens Folkhögskola.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][vc_empty_space height=”50px”][vc_empty_space height=”50px”][vc_empty_space height=”100px”][/vc_column][/vc_row]